Havet

HAVET är tillbaka efter en stunds tystnad –  med ny singel och EP
Sångerskan Victoria Nilas säger såhär om nya singeln och om Havets frånvaro:
– “När vi släppte Bipolär ep så var jag så oerhört sjuk. Jag minns att jag var inlagd på psykakuten när vi skulle bestämma vilka låtar som skulle va på den epn och jag minns att allt var så himla himla knäppt då. Därför var vi tvungna att ta en paus från oss, sociala medier och allt vad det innebär med musikerlivet.
Jag vill vara allt är en låt om att försöka slå sig fri. Skrev den när jag var dödskär i någon som inte gick att nå samtidigt som jag var ihop med någon annan för att känna mig mindre ensam. Ensamhet är mitt kryptonit.”
HAVET
“Bipolär” – Årets EP – popmani
Nominering Årets Genombrott – Gaffapriset 2018
Indiepoparna Dennis Tufvasson, Tobias Olofsson, Johan Köhler och Edward Pancetti med sångerskan Victoria Nilas i spetsen bildar bandet HAVET och deras resa började i en replokal i Karlstad för tre år sedan. Nu har de fyra oemotståndliga singlar och en EP i bagaget, Vilket resulterat i kärlek och listplaceringar från bl.a P3, Studentradiolistan, Spotify, Gaffa, Popmani, Hymn och Aftonbladet samt bejublade spelningar på Where´s the music, Debaser, Obaren, Eksjö Stadsfest m.m
EP´n “Du havet och jag” släpps 27/4 och singeln “Jag vill vara allt” från EP´n -släpps 6/4
HAVET är bandet där sångerskan våndas av scenskräck . Det var när HAVET spelade på festivalen Putte I Parkens teaterscen som de blev upptäckta. Ett halvår senare resulterade det i skivkontrakt hos REHN MUSIC GROUP.
När Favoritbandet År&Dar upphörde att skriva musik kände Victoria Nilas att hon inte längre fick utlopp för alla sina känslor och fick på så sätt impulsen att starta ett eget band. Några månader senare möttes de upp i en ljusskygg källare i Karlstad för deras första rep. De kom alla från helt olika bakgrunder men försonades i det gemensamma målet – Att få utlopp för sina känslor.
Nu har det gått tre år sedan HAVET startades och medlemmarna har mer eller mindre växt ihop i en beundran av varandras skevheter. Texterna är skrivna under sena nätter i maniska tillstånd på psykakuten och i rökiga ettor hos främlingar där vin, impulser och fest varit rutin.