HAVET-Du havet och Jag_Cover_3000

HAVET är tillbaka efter en stunds tystnad –  med ny EP
Sångerskan Victoria Nilas säger såhär om nya EP´n och om Havets frånvaro:
– “När vi släppte Bipolär ep så var jag så oerhört sjuk. Jag minns att jag var 
inlagd på psykakuten när vi skulle bestämma vilka låtar som skulle va på 
den epn och jag minns att allt var så himla himla knäppt då.
Därför var vi tvungna att ta en paus från oss, sociala medier och allt vad det innebär med musikerlivet.
Du havet och jag är det första havet någonsin spelade in.Då när musiken var som råast och på liv och död.Det känns så skönt att släppa den här epn precis som den var och inte
tänka att en behöver knussla till allt så mycket. Bara låta ord och toner behålla det där råa.

Epn är som en ode till ungdomen och det som varit och ett avslut.Men det är viktigt med avslut även om det är det svåraste jag vet.

Man kan enkelt säga att hela den här epn handlar om att vilja vara någon annan
och att hoppas på att någon kommer att föra bort en likt en virvelvind och bara göra allt bra.”
HAVET
“Bipolär” – Årets EP – popmani
Nominering Årets Genombrott – Gaffapriset 2018
Indiepoparna Dennis Tufvasson, Tobias Olofsson, Johan Köhler och Edward Pancetti med sångerskan Victoria Nilas i spetsen bildar bandet HAVET och deras resa började i en replokal i Karlstad för tre år sedan. Nu har de fyra oemotståndliga singlar och en EP i bagaget, Vilket resulterat i kärlek och listplaceringar från bl.a P3, Studentradiolistan, Spotify, Gaffa, Popmani, Hymn och Aftonbladet samt bejublade spelningar på Where´s the music, Debaser, Obaren, Eksjö Stadsfest m.m
EP´n “Du havet och jag” släpps 27/4 och singeln “Jag vill vara allt” från EP´n -släpps 6/4
HAVET är bandet där sångerskan våndas av scenskräck . Det var när HAVET spelade på festivalen Putte I Parkens teaterscen som de blev upptäckta. Ett halvår senare resulterade det i skivkontrakt hos REHN MUSIC GROUP.
När Favoritbandet År&Dar upphörde att skriva musik kände Victoria Nilas att hon inte längre fick utlopp för alla sina känslor och fick på så sätt impulsen att starta ett eget band. Några månader senare möttes de upp i en ljusskygg källare i Karlstad för deras första rep. De kom alla från helt olika bakgrunder men försonades i det gemensamma målet – Att få utlopp för sina känslor.
Nu har det gått tre år sedan HAVET startades och medlemmarna har mer eller mindre växt ihop i en beundran av varandras skevheter. Texterna är skrivna under sena nätter i maniska tillstånd på psykakuten och i rökiga ettor hos främlingar där vin, impulser och fest varit rutin.