HAVET är äntligen tillbaka –  med debut-EPn Bipolär. En EP som beskrivs bäst av producenten Niklas Berglöf(Ghost,Sharks, Ansiktet, Erik Lundin, Norlie & KKv…m.fl.) : “som att vandra barfota efter en fest längst en landsväg raka vägen mot psykakuten.”
För det är så det känns när “Bipolär” öppnar med en stor dos sommarkänsla vilken sedan sakta men säkert vandrar mot depressioner och det nattsvarta titelspåret bipolär. Det är en Ep om att slå underifrånbråka med sig själv och att aldrig kunna bli helt frisk.

Havet-ingenochingenting

 

BIPOLÄR – EP
1. Jag gillar dig
2. Ingen & Ingenting
3. Indigobarn
4. Bipolärbipolär
“Soundet på våra låtar utmärker sig väldigt utifrån i vilket livsskede jag befunnit mig i när jag skrivit dem. Eftersom att jag lider av bipolär sjukdom drabbas jag av manier och depressioner. Så ibland känner jag att hela världen är min medans jag andra dagar knappt kan ta mig upp ur sängen. Så vi bestämde oss för att försöka spegla det. Att göra det till ett koncept. Att upplysa och förhoppningsvis få andra att känna att det är ok. För det är dags nu. Det är dags att komma fram, träda ut, sluta skämmas över diagnoser. -Säger Victoria Nilas.
Även om det vid första lyssning skulle kunna upplevas underligt för lyssnaren att gå från somrig “gbg-pop” till nattsvart dekadens så är det just det som HAVET vill förmedla.
“Jag vill att man ska få upp ögonen, att det är såhär det är. Alla mina dagar är såhär. Upp och ner, vita och svarta, poppiga och punkiga. Jag skriver alltid hudnära, inga kompromisser, inga hemligheter”. -Säger Victoria Nilas.

Skivans omslag är en illustration av konstnären Dr.Crix. Bilden föreställer negativa och positiva teatermasker som symboliserar upp och nedgångarna och problematiken bakom bipolaritet.

Indiepoparna Dennis Tufvasson, Tobias Olofsson, Johan Köhler och Edward Pancetti med sångerskan Victoria Nilas i spetsen bildar bandet HAVET och deras resa började i en replokal i Karlstad för två år sen. Nu har de fyra oemotståndliga singlar samt en EP i bagaget, vilket resulterat i kärlek och listplaceringar från bl.a Studentradiolistan, Popmuzik, P3 och Aftonbladet.