Havet-COVER

Såna som aldrig blir kära

Band :
Title : Såna som aldrig blir kära
Release Date : April 29, 2016
Catalog ref. : REHNCDS001
Format : Digital Download

Ute nu! Indiepopbandet HAVET med den drömska och dansanta debutsingeln “Såna som aldrig blir kära.

HAVET är sextett-familjen där sångerskan våndas av scenskräck och basisten lärde sig spela bas via dataspelet Rocksmith. Det var när HAVET spelade på festivalen Putte I Parkens teaterscen som de blev upptäckta. Ett halvår senare resulterade det i skivkontrakt hos REHN MUSIC GROUP.

När Favoritbandet År&Dar upphörde att skriva musik kände Victoria Nilas att hon inte längre fick utlopp för alla sina känslor och fick på så sätt impulsen att starta ett eget band. Några månader senare möttes de upp i en ljusskygg källare i Karlstad för deras första rep. De kom alla från helt olika bakgrunder men försonades i det gemensamma målet – Att få utlopp för sina känslor.

Nu har det gått två år sedan HAVET startades och medlemmarna har mer eller mindre växt ihop i en beundran av varandras skevheter. Texterna är skrivna under sena nätter i maniska tillstånd på psykakuten och i rökiga ettor hos främlingar där vin, impulser och fest varit rutin.

Tillsammans med bandkamraterna Tobias Olofsson, Lucas Persson, Edward Pancetti, Dennis Tufvasson och Filip Götborg hittar Victoria Nilas sitt uttryck i musiken med HAVET. Med Victorias självutlämnande texter och deras melodiska sound ska bandet försöka fånga den råa energin i musiken – och folkets hjärtan.